Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

51 narrowcasting supertips voor jouw uitzending!

Auteur: 
Dennis Coremans

De kogel is door de kerk, na een grondig voortraject heb je besloten dat narrowcasting het nieuwe communicatiemedium is voor jouw organisatie! De voorbereidingen zijn inmiddels getroffen, narrowcastingspeler geïnstalleerd check, beeldschermen geïnstalleerd check en toegang tot online CMS check! Gefeliciteerd het nieuwe communicatiemedium is helemaal operationeel en de eerste reacties zijn louter positief!

De eerste weken vliegen voorbij, de ene na de andere nieuwe boodschap vliegt over het scherm. Het is natuurlijk wel een beetje wennen, hoe breng ik mijn boodschap kort maar krachtig over? En nog belangrijker, welke informatie deel ik? Het blijkt toch wat lastiger dan gedacht, hoe creëer je betrokkenheid en zorg je voor een actuele en relevante uitzending?

Komt dit verhaal je ook zo bekend voor? Geen paniek, als narrowcastingpartner denken wij graag met je mee! Om te beginnen hebben we 51 ideeën voor je op een rijtje gezet. Wedden dat je na het lezen van deze blog nieuwe inspiratie hebt opgedaan?

1. Actueel weer
Wist je dat het weer bijna overal gespreksonderwerp nummer één is? Middels de gratis weeranimatie voorzie je jouw doelgroep in een handomdraai van het meest actuele weerbericht.

2. WIFI
Is er binnen jouw organisatie de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van het WIFI netwerk? Deel dit dan met de kijker! Om dit eenvoudig en geanimeerd te kunnen doen, maak je gebruik van de speciale WIFI Roll-your-Own template!

3. Het menu van de dag in het (bedrijfs)restaurant
Is er binnen de organisatie een restaurant aanwezig? Vertoon dan het menu van de dag, wedden dat jouw collega’s de weg naar het restaurant weten te vinden tijdens de lunch.

4. Mijlpalen en successen van de organisatie.
Iedereen heeft het graag over behaalde successen op de werkvloer, toch blijven deze mijlpalen vaak onderbelicht. Grijp de mogelijkheid aan en “vier” deze successen in de uitzending!

5. Acties, acties en nog eens acties!
Speciaal voor de retailers, spaaracties, uitverkoop of nieuwe folderaanbieding? Upload snel je folder, of gebruik een speciale template om eenvoudig de nieuwste acties kenbaar te maken.

6. Twitter
Meer bereik en aandacht creëren voor je Twitter bedrijfspagina? Door gebruik te maken van de slimme datakoppeling is het mogelijk om alle tweets automatisch op je scherm te vertonen!

7. Veiligheidsprocedures
Zijn er binnen jouw organisatie speciale veilgheidsprocedures? Kleine moeite om deze kenbaar te maken via het narrowcastingsysteem. Middels een van de Roll your Own templates heb je binnen een handomdraai een mooie geanimeerde boodschap op het scherm.

8. Moodclips
Je speellijst helemaal in de seizoenssferen brengen? Dat kan eenvoudig door gebruik te maken van moodclips, uiteraard zijn deze rechtenvrij beschikbaar in onze bibliotheek!

9. Actueel nieuws
Weten wat er speelt in de wereld? Door gebruik te maken van de verschillende landelijke nieuwsfeeds wordt je realtime op de hoogte gehouden van het laatste nieuws.

10. Nieuwe collega
Krijg je een nieuwe collega? Feliciteer en introduceer hem/haar door een leuke vermelding op het narrowcastingscherm.

11. Quotes
Iedereen heeft wel een inspirerende quote of levensmotto. Vraag je collega’s eens aan welke quotes zij waarde hechten. Door hier een terugkerend item van te maken kan iedereen binnen de organisatie zijn of haar quote op het scherm voorbij zien komen.

12. Foto’s
Heb je een leuk team-uitje gehad? Of was de open dag dit jaar weer een enorm succes? Voeg een mooie fotocollage toe aan de uitzending. Maak gebruik van één van de fotoalbum-templates om eenvoudig op een speelse manier je foto’s te vertonen.

13. Medewerker van de maand
Heeft een collega een bijzondere bijdrage geleverd voor de organisatie? Zet hem dan in het zonnetje door hem of haar te bekronen als medewerker van de maand! Wedden dat iedereen jaloers is!?

14. Incentives
Vindt er op dit moment een incentive plaats binnen de organisatie. Vergroot de betrokkenheid door deze te delen in de uitzending.

15. Vacatures
Zijn er vacatures binnen de organisatie? Naast de gebruikelijke kanalen die gebruikt worden om dit kenbaar te maken is narrowcasting een perfect verlengstuk, zeker wanneer er voor het aandragen van een nieuwe personeelslid een bonus in het verschiet ligt.

16. Braintrainers
Organisaties in de zorg opgelet! Een ideale wachtverzachter voor in uw wachtruimte is een braintrainer. Deze braintrainers zijn korte puzzels en rekensommetjes waarbij de kijker getriggerd wordt om deze binnen de gestelde tijd op te lossen. Wachten is nog nooit zo leuk geweest!

17. Verkeersinformatie
De werkdag zit er bijna op, zou er file staan? De verkeersinformatie-template uit onze bibliotheek geeft je in een split second antwoord op die vraag!

18. Jubilea
Zijn er collega’s 12,5 jaar of zelfs 25 jaar in dienst? Tijd om ze te feliciteren met deze mijlpaal en ze via een leuke boodschap op het scherm in het zonnetje te zetten!

19. Kalender
Wil je zeker weten dat iedereen op de hoogte is van die belangrijke meeting die volgende week op de agenda staat? Gebruik dan de agenda-template, eenvoudig in gebruik en in één oogopslag duidelijk wat de bedoeling is.

20. Verwelkomen van bezoek
Wanneer iemand de organisatie bezoekt en hij ziet prompt dat hij verwelkomt wordt via een van de schermen in de wachtruimte of bij de receptie tovert dit direct een glimlach op zijn/haar gezicht. Een betere binnenkomer is er niet!

21. Instagram
Een van de sterkst groeiende social media-kanalen op dit moment is Instagram. Is jou organisatie ook al in het bezit van een Instagram-pagina? Door gebruik te maken van de slimme datakoppeling is het mogelijk om je Instagram foto’s automatisch in de uitzending te vertonen.

22. Bedrijfsfilm
Is jouw organisatie al in het bezit van een bedrijfsfilm? Goed nieuws, deze kan je eenvoudig toevoegen aan je speellijst! Met name een aanrader voor in een algemene (wacht)ruimte!

23. Vertrektijden OV
Is jullie bedrijfspand gevestigd naast een metro- bus- of treinstation? Door gebruik te maken van onze 9292 koppeling heb je de beschikking over realtime OV informatie!

24. Lesroosters
Speciaal voor organisaties in het onderwijs bestaat de mogelijkheid om op een eenvoudige manier de lesroosters of roosterwijzigingen direct te vertonen. Vaak is dit zelfs te koppelen aan het programma waarin de roosters worden gemaakt!

25. Happy or Not?
Wordt er binnen jullie organisatie gebruik gemaakt van de Happy or Not zuil? Via de Happy or Not template kun je de uitslagen van een bepaalde periode op een zeer eenvoudige manier delen met de kijkers!

26. Voetbal nieuws
Voetbal, volkssport nummer 1 in Nederland, speciaal voor de liefhebbers hebben we twee feeds beschikbaar die voorzien in het laatste voetbalnieuws.

27. Voor- en nafoto’s
Is jullie pand verbouwd? Of hebben jullie de kantoortuin opnieuw ingedeeld? Maak dan voor- en nafoto’s om zo het eindresultaat extra te benadrukken. Om iedereen deelgenoot te maken van dit succes plaats je de foto’s in de uitzending!

28. Verjaardagen
Er is er een jarig hoera hoera dat kun je wel zien dat is…..??? Wil je er zeker van zijn dat iedereen tijdens zijn of haar verjaardag in het zonnetje wordt gezet, gebruik dan de verjaardag-template. Je kunt op voorhand de presentatie vullen met de geboortedatums van jouw collega’s, de presentatie zorgt er automatisch voor dat op die specifieke dagen een feestelijke boodschap wordt vertoond.

29. FAQ’s
Frequently asked questions, iedere organisatie heeft een eigen cultuur met daarbij horende regels. Om niet continue dezelfde vragen te beantwoorden kan een presentatie met FAQ’s in jouw uitzending uitkomst bieden.

30. Nieuwsbalk
Wil je extra attentiewaarde creëren voor je uitzending? Zet dan de nieuwsbalk in de uitzending aan! In de nieuwsbalk worden automatisch de laatste headlines van het landelijke nieuws vertoond en ook is er ruimte voor actueel weer- en verkeersupdates.

31. Internationaal nieuws over de organisatie
Is jullie organisatie wereldwijd vertegenwoordigd? Deel de ervaringen en successen van jouw collega’s aan de andere kant van de wereld!

32. Ongevallen scorebord
Is veiligheid binnen jullie organisatie letterlijk van levensbelang? Maak dan gebruik van het ongevallen scorebord, zo wordt iedereen herinnerd aan de noodzaak ervan!

33. Digitale wegwijzer
Om bezoekers een handje te helpen kun je narrowcasting ook prima inzetten als digitale wegwijzer. Door geanimeerd een plattegrond van de organisatie te vertonen kun je eenvoudig kenbaar maken waar de bezoeker zich naar toe kan bewegen.

34. Activiteiten van de personeelsvereniging.
Wil je al jouw collega’s  bereiken en activeren voor dat te gekke personeelsuitje? Of heb je een andere interessante actie. Plaats je oproep dan in de uitzending, wedden dat de aanmeldingen binnenstromen?

35. Open dag
Organiseert jullie bedrijf dit jaar een open dag. Maak dan een speciale uitzending die afgestemd is op de bezoekers!

36. QR codes
Wordt er binnen jullie organisatie gebruik gemaakt van QR codes? Mooi, middels de speciale QR code template kun je jouw code eenvoudig delen in de uitzending!

37. KPI’s
Zijn KPI’s binnen jouw organisatie van cruciaal belang? Door middel van een slimme datakoppeling kunnen KPI’s volledig automatisch vertoond worden in de uitzending.

38. Bewakingsbeelden
Naast het creëren van een eigen uitzending is het mogelijk om bewakingsbeelden te betrekken in de uitzending. Dit zal het gevoel van veiligheid direct verhogen binnen de organisatie.

39. Wat je misschien gemist hebt…
Je herkent het vast wel. Wanneer je een week niet aan het werk bent geweest, is er van alles gebeurd binnen de organisatie waar je niet van op de hoogte bent. Om te zorgen dat alle afwezigen toch up to date zijn is het handig om een korte samenvatting te maken van de gebeurtenissen in de afgelopen week.

40. Gevonden voorwerpen
Zijn er autosleutels gevonden? Maar weet niemand van wie ze zijn? Bereik alle bezoekers in het pand binnen no time door een oproep in je uitzending te plaatsen.

41. Facebook
Meer bereik en aandacht creëren voor je Facebook bedrijfspagina? Door gebruik te maken van Facebook template activeer je in een handomdraai jouw doelgroep om de pagina te linken!

42. Mondiale sportevenementen
Staat de Olympische spelen op het punt van beginnen? Of trekt het grootste wielerevenement ter wereld weer door Frankrijk? Voor ieder mondiaal sportevenement stellen wij als narrowcastingpartner een bibliotheek beschikbaar gevuld met op maat gesneden content-items en voorzien van het allerlaatste nieuws!

43. Feestdagen
Staat er een landelijke feestdag voor de deur? Herinner de kijker hier aan door een van de feestdagen templates te gebruiken. Het is zelfs mogelijk om een gepersonaliseerde boodschap te maken door een feestdagen Roll your Own te gebruiken.

44. Foto’s of video’s
Heb je een kant en klare boodschap die je in je uitzending wilt vertonen? Dit kan zeer eenvoudig door deze zelf te uploaden in het systeem!

45. Regionaal nieuws
Wil je weten wat er speelt binnen jouw regio, provincie of plaats? Maak dan gebruik van onze regionale nieuwsfeeds! Zo blijf je op de hoogte van wat er in jouw omgeving gebeurt.

46. Formule1
Sinds Max Verstappen deelneemt aan de Formule1 heeft de autosport in Nederland een vlucht genomen. Ook op de hoogte blijven van de verrichtingen van Max? Kijk dan eens in de Formule1 bibliotheek waar ieder seizoen nieuwe content in staat over alle ins and outs!

47. Het goede doel
Zet jouw organisatie zich in voor een goed doel? Of zijn jullie als team donateurs van een bijzondere stichting? Creëer meer draagvlak door aandacht te vragen via narrowcasting!

48. AED
Is er een AED (Automatische Externe Defibrillator) aanwezig binnen het bedrijfspand, maak dit dan kenbaar via de uitzending! Wanneer zich een calamiteit voordoet kan dit apparaat van levensbelang zijn, erg belangrijk om iedereen te informeren.

49. Numerator
Heeft u een numerator in de winkel? Koppel deze dan aan het narrowcastingsysteem en vertoon de numerator in de uitzending! Zo vang je twee vliegen in één klap, meer attentiewaarde voor de boodschap op het scherm en een mooie digitale oplossing voor de numerator.

50. BHV’ers
Is veiligheid binnen jullie organisatie letterlijk van levensbelang? Vertel de kijker welke personen er aanwezig zijn die in het bezit zijn van BHV diploma. Daarnaast kun je uiteraard ook kenbaar maken waar men zich moet verzamelen bij calamiteiten.

51. Filmtrailers
Op zoek naar wat luchtigere algemene content voor in de uitzending? Probeer de filmtrailers eens, door de presentatie topfilms in je speellijst te zetten krijg je iedere maand een update de laatste 3 bioscoophits!

Deel deze pagina
Contact

Merit Media
Breda International Airport
Bredasebaan 10
4744 RZ Bosschenhoofd

informatie@meritmedia.nl
085-4018444

Privacyverklaring