Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

Happy or Not???!

Auteur: 
Leslie Stubbs

Dat alle organisaties de begrippen “service” en “kwaliteit” tegenwoordig hoog in het vaandel hebben staan mag geen verrassing meer zijn.

De mate van tevredenheid van de klant is bij de meeste organisaties vaak één van de criteria waarop de eigen prestaties worden beoordeeld.

Als het gaat om het meten van deze klanttevredenheid ben je vaak aangewezen op de informatie die je zelf over de klant kunt verzamelen. Erg belangrijk, want als je weet wat er onder de klanten leeft kun je hier snel en doeltreffend op inspelen. Het vergaren van deze informatie kan op vele manieren, vaak tijdrovend voor jezelf of zelfs tijdrovend voor de klant waar je de informatie van wilt hebben.

Dat kan anders dachten ze bij het Finse bedrijf “Happy or Not”. Met het oog op eenvoud, gebruiksvriendelijkheid en de factor “fun”, hebben zij een representatieve en in het oog springende “survey unit” ontwikkeld, welke volledig gebruiksklaar geleverd kan worden. Het apparaat is een soort zuil waar een vraag geprojecteerd staat en je heel simpel antwoord kan geven d.m.v. vier knoppen. Twee groene knoppen die aangeven of je tevreden of heel tevreden bent en twee rode knoppen die aangeven of je ervaring matig of slecht was. De zuil werkt op batterijen en is voorzien van een stukje software, waarbij rapportages direct kunnen worden ingezien en hierop kan worden ingespeeld.

Door de units strategisch neer te zetten en de juiste vraagstelling te hanteren kan dit zeer waardevolle informatie opleveren over de mening van de betreffende klant. Een sector waar dit systeem veel wordt gebruikt is de zorg. Zo wil het dat enkele van onze zorg-klanten ook gebruik maken van het “Happy or Not” systeem. En wat is er nou leuker dan op het narrowcasting scherm kunnen tonen hoe tevreden anderen zijn met de dienstverlening op die specifieke locatie?Speciaal voor deze klanten hebben wij een nieuwe feature ontwikkeld waarbij de resultaten uit het “Happy or Not” systeem eenvoudig getoond kunnen worden binnen het TINS narrowcasting systeem. Het enige dat men hoeft te doen is de betreffende periode invullen waarover de resultaten gemeten zijn. Vervolgens kan men het totale aantal reacties invullen en daarnaast los de aantallen van de betreffende vier mogelijke uitkomsten. Het systeem berekend dan zelf het uiteindelijke tevredenheids-cijfer en toont dit in een leuke, herkenbare en geanimeerde presentatie.

Uiteraard is dit een volledig gratis feature binnen ons systeem waar alle geïnteresseerden gebruik van kunnen maken.

Meer weten? Neem gerust even contact met ons op.

Deel deze pagina
Instagram update
Contact

Merit Media
Bredaseweg, 113
4872 LA Etten-Leur

informatie@meritmedia.nl
085-4018444

Privacyverklaring