Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

Veelgestelde vragen (FAQ)

Dagelijks worden we gebeld over allerlei narrowcastingvragen. Hieronder vindt u enkele veelvoorkomende vragen die onze TINS Management Desk gesteld worden. Zit uw vraag er niet bij? Bel dan even met de Desk op 085-4018444
 

ALGEMEEN

Welke zaken moet ik zelf geregeld hebben voor er een narrowcasting systeem kan draaien op mijn locatie?

Veelgestelde vragen over narrowcasting

Zijn er verschillende mogelijkheden in contractduur?


SCHERMEN

Kan ik mijn eigen schermen gebruiken voor narrowcasting?

Aan welke eisen moet een eventueel eigen scherm voldoen?

Heb ik voor elk scherm een aparte speler nodig?

Is het ook mogelijk om te kiezen voor een interactief narrowcastingsysteem?

In hoeverre kunnen jullie iets betekenen indien ik geïnteresseerd ben in een complete videowall?


 

HARDWARE

Hoe groot is de speler die ik van jullie ontvang?

Wat is videodistributie?

Wat gebeurt er als mijn speler kapot is?

Kan een narrowcasting speler ook op WIFI draaien?


SOFTWARE

Kan ik jullie CMS alleen bereiken via een vaste computer?

Kan ik ook alleen gebruik maken van een stuk software voor het beheer van mijn narrowcasting, zonder dat ik daar een narrowcasting-speler voor nodig heb?Hoe zit het met de veiligheid van ons netwerk in combinatie met jullie narrowcastingspeler?


CONTENT

Kan ik eigen materiaal (afbeeldingen, foto's of filmpjes) gebruiken binnen TINS?

Blijft dit materiaal bewaard binnen TINS?

Is het mogelijk om aan te geven wanneer bepaalde presentaties moeten stoppen met spelen?

Ik wil actueel nieuws, weer of verkeer tonen op mijn scherm. Is dit mogelijk?

Is het mogelijk om Social Media statussen op mijn scherm te vertonen?

Binnen welke termijn verschijnt mijn nieuw gemaakte content op mijn scherm?

Hoe zit het met rechten?


ALGEMEEN

 • Welke zaken moet ik zelf geregeld hebben voor er een narrowcasting systeem kan draaien op mijn locatie?

Het enige dat u zelf dient te regelen voordat er een narrowcasting systeem kan draaien op locatie zijn: een bekabelde internetverbinding en minstens één stroompunt.
Onder een bekabelde internetverbinding verstaan we een vaste aansluiting door middel van een standaard Cat-5 UTP patch-kabel. We spreken van minstens één stroompunt, omdat zowel de TINS speler als de schermen individueel voorzien moeten worden van continue stroom.

 • Zijn er verschillende mogelijkheden in contractduur?

Normaal gesproken sluit u bij Merit Media een abonnement af voor 3 jaar, maar kortere duren zijn uiteraard ook mogelijk. Benieuwd naar de abonnementsprijzen die hierbij horen? Klik dan hier.

SCHERMEN

 • Kan ik mijn eigen schermen gebruiken voor narrowcasting?

Het is zeker mogelijk om gebruik te maken van eigen schermen. Echter raden wij wel aan gebruik te maken van professionele monitoren die geschikt zijn voor narrowcasting en bijvoorbeeld geen televisie zoals u die wellicht thuis gebruikt. Zo is een professionele monitor gemaakt voor 24/7 gebruik en heeft het een betere helderheid ten opzichte van een consumententelevisie. Op zoek naar meer argumenten? Lees dan deze blog eens.

 • Aan welke eisen moet een eventueel eigen scherm voldoen?

Een TV of monitor moet in ieder geval een VGA/PC, een DVI of HDMI ingang hebben. Verder is alle content tegenwoording breedbeeld, dus uw scherm moet wel een 16:9 verhouding hebben en bij voorkeur minimaal HD Ready (1280x720 pixels) zijn. Schermen welke UHD (4K) kunnen vertonen zijn prachtig, maar voor narrowcasting voorlopig nog niet noodzakelijk.

 • Heb ik voor elk scherm een aparte speler nodig?

Zeker niet! Het is goed mogelijk om meerdere schermen aan één speler te koppelen. Dit gebeurt d.m.v. signaalsplitters of videodistributie-apparatuur welke gebruik maakt van een UTP-bekabeling om langere afstanden te kunnen overbruggen. Wilt u dat elk scherm op hetzelfde moment andere (soort) content vertoont, dan heeft u wel per scherm een aparte narrowcasting speler nodig.

 • Is het ook mogelijk om te kiezen voor een interactief narrowcastingsysteem?

Dit is zeker mogelijk. Onze vormgevers en software-ontwikkelaars kunnen een op maat gemaakte touch-applicatie voor u ontwikkelen. Deze applicatie wordt binnen hetzelfde TINS besturingssysteem aangestuurd. 
Het enige dat u nodig heeft zijn schermen met een touch-layer. We adviseren u graag welke u het beste kunt kiezen.

 • In hoeverre kunnen jullie iets betekenen indien ik geïnteresseerd ben in een complete videowall?Het kan soms niet groot genoeg om goed op te vallen. Een videowall van 2x2 schermen of misschien wel 5x5 schermen is allemaal mogelijk. 
Als uw videowall een afwijkend formaat of een afwijkende beeldverhouding heeft, zal er tijdens de productie van content rekening mee gehouden moeten worden. Ook binnen dit traject assisteren wij u graag.

HARDWARE

 • Hoe groot is de speler die ik van jullie ontvang?

De narrowcasting speler van Merit Media is een unieke industriele PC. Hij is niet groter dan een goed leesboek en kan op elke plek geplaatst worden die u maar wilt. De speler heeft geen ventilator, dus stof in de buurt is geen enkel gevaar voor de werking. Wel moet het apparaat vrij staan, zodat hij zijn warmte kwijt kan.

 • Wat is videodistributie?

Videodistributie apparatuur maakt het mogelijk om een videosignaal over maximaal 150 meter te transporteren zonder er beeldkwaliteitsverlies optreedt. Ideaal voor grote bedrijven, ziekenhuizen, productiehallen, etc.

 • Wat gebeurt er als mijn speler kapot is?

Dan krijgt u binnen 24 uur een nieuwe speler toegezonden. Binnen het narrowcasting abonnement van Merit Media krijgt u levenslange garantie op uw speler zolang de overeenkomst blijft doorlopen.

 • Kan een narrowcasting speler ook op WIFI draaien?

Nee, in principe kan dat niet. Wifi is voor een professionele narrowcasting systeem te onbetrouwbaar en te gevoelig voor storingen of wijzigingen. Om de werking van het systeem te kunnen garanderen worden alle systemen vast bedraad aan het internet. Als dit echt niet mogelijk is, dan zullen we samen bekijken welke draadloze oplossing dan wel mogelijk is.

SOFTWARE

 • Kan ik jullie CMS alleen bereiken via een vaste computer?

Nee, u kunt ons CMS met elk apparaat dat een moderne web-browser (tablet, smartphone, netbook, etc.) heeft benaderen en uw mutaties uitvoeren.

 • Kan ik ook alleen gebruik maken van een stuk software voor het beheer van mijn narrowcasting, zonder dat ik daar een narrowcasting-speler voor nodig heb?In theorie kunt u sommige narrowcasting software op iedere willekeurige PC of USB stick zetten en daarmee een beeldscherm van content voorzien. In de praktijk werkt dit echter niet zo goed als het in eerste instantie klinkt. Wij hebben een sluitend systeem van soft- en hardware, zodat u nooit zorgen hoeft te maken of het systeem of het scherm wel werkt. Benieuwd naar de argumenten? Lees dan deze blog eens.

 • Hoe zit het met de veiligheid van ons netwerk in combinatie met jullie narrowcastingspeler?De veiligheid van uw eigen netwerk komt op geen enkele manier in geding bij het gebruik van onze narrowcasting-speler. De TINS player maakt enkel gebruik van uitgaand internetverkeer (poort 80, HTTP-protocol) naar onze vaste server toe, om bijvoorbeeld software updates of realtime feeds op te halen. Er is nooit sprake van inkomend verkeer of vrijgave van firewall-instellingen.

CONTENT

 • Kan ik eigen materiaal (afbeeldingen, foto's of filmpjes) gebruiken binnen TINS?

Uiteraard. U kunt foto's (JPEG of PNG), animaties (Flash SWF) of video's (WMV, MPEG4, MOV, AVI, M4V) zelf uploaden naar het CMS en vertonen op uw schermen.

 • Blijft dit materiaal bewaard binnen TINS?

Ja. Zolang u uw materiaal niet verwijderd, blijft alle content in uw persoonlijke map bewaard op drie server (twee back up servers) van Merit Media.

 • Is het mogelijk om aan te geven wanneer bepaalde presentaties moeten stoppen met spelen?

Ja. U kunt elke presentatie een einddatum meegeven waarna de presentatie automatisch moet verdwijnen uit de speellijst.

 • Ik wil actueel nieuws, weer of verkeer tonen op mijn scherm. Is dit mogelijk?

Jazeker. Merit Media biedt haar klanten binnen het TINS abonnement een onbeperkt gebruik van real-time nieuws, weer en/of verkeer templates aan die in uw eigen speellijsten geplaatst kunnen worden. Deze informatie wordt verkregen bij bekende partijen zoals Nu.nl, ANP, NOS, TomTom, Buienradar, File-index, etc.

 • Is het mogelijk om Social Media statussen op mijn scherm te vertonen?

Ja. U kunt gebruik maken van een Twitter-animatie waarbij uw laatste tweets geanimeerd worden vertoond op uw scherm. Ook is het mogelijk om u Facebook-pagina te promoten via uw narrowcasting scherm(en).

 • Binnen welke termijn verschijnt mijn nieuw gemaakte content op mijn scherm?

Dit duurt vaak binnen slechts enkele minuten.

 • Hoe zit het met rechten? 

De rechten over alle content die u zelf maakt, behoren uiteraard bij uw organisatie. Alle andere content die Merit Media aan haar klanten beschikbaar stelt, is rechtenvrij of heeft Merit Media de rechten voor afgekocht.

Contact

Merit Media
Breda International Airport
Bredasebaan 10
4744 RZ Bosschenhoofd

informatie@meritmedia.nl
085-4018444

Privacyverklaring