Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

Narrowcasting in de zorg: succesvol communiceren in de wachtkamer!

De manier waarop zorgorganisaties communiceren met de patiënt is de afgelopen jaren enorm veranderd. Denk bijvoorbeeld aan een afspraakbrief die voorheen op de deurmat viel, heeft nu inmiddels plaatsgemaakt voor een online portal waar je naast de aankomende afspraken ook het patiëntendossier kunt bekijken.
Ook binnen de deuren van steeds meer zorgorganisaties heeft een digitaliseringsslag plaatsgevonden als het om communicatie gaat. Neem bijvoorbeeld de wachtkamer; steeds vaker wordt het oude vertrouwde prikbord ingeruild voor moderne beeldschermen die bij uitstek geschikt zijn om te communiceren met patiënt en/of bezoeker. Deze wachtkamerschermen worden bijna altijd aangestuurd en gevoed met informatie door een narrowcastingsysteem.

Wachtkamer TV
Als specialist op het gebied van narrowcasting heeft Merit Media speciaal voor de zorgsector WachtkamerTV ontwikkeld. WachtkamerTV is een totaalpakket dat naast de normale narrowcastingfunctionaliteiten specifiek is toegespitst op de zorgsector. Waar de zorgprofessional de zorg over de patiënt op zich neemt doet Merit Media dit als het gaat om de communicatie in de wachtruimte(s).

Totaaloplossing
Dat begint bij het leveren van de juiste techniek, te denken valt aan een narrowcastingspeler, monitor en de juiste montage-oplossing. Wanneer alles is geïnstalleerd zorgen we er voor dat het systeem altijd werkt. Zo monitoren we op afstand of de techniek ook altijd werkt en mocht dit onverhoopt niet het geval zijn dan nemen we direct contact op.
Om ervoor te zorgen dat er eenvoudig nieuwe berichten geplaatst kunnen worden hebben we een online content management systeem ontwikkeld. Via de roll-your-own template maak je in een handomdraai nieuwe berichten conform huisstijl. Uiteraard is het mogelijk om zelf video’s of afbeeldingen te uploaden voor in de afspeellijsten. Door de geavanceerde planfunctie is het eenvoudig om losse berichten of zelfs complete afspeellijsten te agenderen zodat je zeker weet dat de uitzending altijd actueel is en blijft.

Dubbelfuntie
Wist je dat beeldschermen in de wachtruimte een dubbelfunctie hebben? Naast het informeren, zijn ze ook uitermate geschikt om wachtende patiënten op hun gemak te stellen en wellicht zelfs even te vermaken. Om dit zo eenvoudig mogelijk te kunnen doen hebben we diverse algemene content bibliotheken en functionaliteiten beschikbaar, denk aan braintrainers of actueel nieuws-, weer- en verkeersinformatie. Speciaal voor WachtkamerTV hebben we diverse samenwerkingen met zorgautoriteiten die het systeem voorzien van zorgspecifieke content. De meest gebruikte zorgcontent hebben we uitgelicht en voor je op een rijtje gezet.

NHG thuisarts
Via de huisartsen-module wordt volledig automatisch een -maandelijks geactualiseerde- selectie van (soms seizoensgebonden) Thuisarts.nl-onderwerpen op het WachtkamerTV-scherm vertoond. Dit kunnen korte video's, nieuwsberichten of specifieke onderwerpen zijn.

Zorgkaart Nederland
Via WachtkamerTV is het mogelijk om uw klantspecifieke feed vanuit Zorgkaart Nederland te vertonen. Via een datakoppeling is het mogelijk om realtime de gemiddelde score van uw organisatie te vertonen op de narrowcastingschermen in de wachtkamer.

Uitlooptijden
Naast het vertonen van eigen content bestaat de mogelijkheid om de wacht- en uitlooptijden te vertonen via de nieuwsbalk die mee loopt onder in de uitzending. Met een paar eenvoudige muisklikken in de wachttijden-module wordt de uitlooptijd realtime aangepast. 

Patiëntenfederatie Nederland
In samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland hebben we een bibliotheek beschikbaar met korte informatieve video’s, nieuwsberichten en specifieke seizoensgebonden thematische onderwerpen.

RIVM
In samenwerking met het RIVM hebben we een complete bibliotheek beschikbaar met korte informatieve video’s. Deze video’s zijn geanimeerd en speciaal voorzien van ondertitel zodat ze goed te volgen zijn in de wachtkamer.

Gezondheidsnet
Gezondheidsnet is, met 2 miljoen bezoekers per maand, de meest gelezen website over gezondheid in Nederland. Via een speciale nieuwsfeed is het mogelijk om de meest actuele berichten van het platform te tonen.

GGD
Jaarlijks lanceert de GGD diverse campagnes om maatschappelijke gezondheidsthema’s onder de aandacht te brengen. Te denken valt aan preventie campagnes in het kader van drank- en drugsgebruik of bijvoorbeeld een campagne tegen seksueel geweld. In samenwerking met de GGD vertalen wij deze campagnes door in kant-en-klare content items voor WachtkamerTV.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg interessante mogelijkheden om narrowcasting effectief in te zetten. Inmiddels weten tal van zorgorganisaties WachtkamerTV effectief in te zitten, bekijk hier ons portfolio! Benieuwd naar wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Deel deze pagina
Laatst gewijzigd: 
10 oktober 2023
Contact

Merit Media
Breda International Airport
Bredasebaan 10
4744 RZ Bosschenhoofd

informatie@meritmedia.nl
085-4018444

Privacyverklaring