Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

Gemeente Amersfoort breidt uit!

Het TINS narrowcasting systeem is al jaren dé interne boodschapper binnen de muren van het stadskantoor en aanverwante gebouwen die behoren tot de gemeentelijke organisatie van de stad Amersfoort. Op diverse strategische locaties zijn professionele monitoren geplaatst waar, op dagbasis, het laatste interne nieuws op te zien is. Medewerkers worden onder andere geïnformeerd over: introductie nieuwe collega’s, verjaardagen of jubilea van collega’s, nieuws over wat er speelt binnen de gemeente en afdelingsspecifieke informatie. Naast berichtgeving vanuit de organisatie is er ook ruimte voor algemeen nieuws zoals: de NS vertrekwijzer, een nieuwsfeed die voorziet in het lokale nieuws over de stad Amersfoort, file-informatie en weerupdates.

Doelstelling met succes behaald!
Om het effect van narrowcasting te meten is er reeds een enquete gehouden onder alle medewerkers. Hier konden zij anoniem aangeven hoe zij de informatievoorziening via narrowcasting ervaren. De enquete-uitslag was enorm positief en bevestigde tevens dat de doelstelling om, personeel op een laagdrempelige en prettige manier te informeren, ruimschoots is behaald.

Van intern naar externe communicatie
Gezien het grote succes is er gekozen om ook de externe communicatie een boost te geven via narrowcasting. Op vier strategisch gekozen publieke locaties worden bezoekers geïnformeerd. Iedere locatie heeft zijn eigen doelgroep waar de content stroom op afgestemd is.

Via een 75” monitor worden bezoekers in de publiekshal geïnformeerd. Zo worden o.a. burgemeester en wethouders voorgesteld via een geautomatiseerde template. Ook worden diverse regelingen waar inwoners gebruik van kunnen maken onder de aandacht gebracht en worden aankomende events en bijeenkomsten aangekondigd.

Voor bezoekers die de openbare vergaderingen van de gemeenteraad op de dinsdagmiddag en -avond bezoeken, is er bij de entree een monitor geplaatst waar o.a. de agendapunten van de vergadering en andere belangrijke informatie op te zien is.

Op het fraaie landgoed Schothorst staat Het Groene Huis. Dit gebouw is een bezoekerscentrum en een ontmoetingsplek voor Amersfoorters en organisaties met een groen hart. Bij de receptiebalie van Het Groene Huis is een monitor geplaatst, hier worden bezoekers geïnformeerd over de aankomende evenementen en activiteiten die worden aangeboden.

Op de afdeling: Participatie en Inkomen aan het Stadhuisplein is een monitor geplaatst waar inwoners worden geïnformeerd over diverse mogelijkheden en regelingen die de gemeente te bieden heeft op het gebied van werk, uitkering en arbeidsintegratie.

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden? En wil jij net als de gemeente Amersfoort de interne en externe communicatie naar een hoger plan tillen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, dan vertellen we je graag meer over de mogelijkheden!

Of wil je graag testen hoe het TINS narrowcastingsysteem in de praktijk werkt? Aarzel dus niet en druk op onderstaande knop om een gratis narrowcastingproef te starten!

Deel deze pagina
Laatst gewijzigd: 
8 november 2023
Contact

Merit Media
Breda International Airport
Bredasebaan 10
4744 RZ Bosschenhoofd

informatie@meritmedia.nl
085-4018444

Privacyverklaring