Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

7 tips voor het bepalen van de ideale beeldschermlocatie

Wanneer je tot de conclusie bent gekomen dat narrowcasting een waardevolle toevoeging is voor jouw organisatie dan wil je hier uiteraard zo optimaal mogelijk gebruik van maken.
Het succes van narrowcasting wordt mede bepaald door de locaties waar je beeldschermen plaatst.

Maar wat is nou een geschikte locatie voor een narrowcasting-beeldscherm? Vaak blijkt het nog niet zo eenvoudig om direct antwoord te geven op deze vraag.

Geen paniek, je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Vaak is er namelijk veel meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Door onze kennis, die wij gedurende de afgelopen 16 jaar hebben opgedaan, kunnen wij je snel voorzien van een goed advies op locatie. Om je op weg te helpen in je zoektocht naar de beste schermlocatie geven we je graag een zeven tips en aandachtspunten om je op weg te helpen.

1. Locatie
Locaties waar veel bedrijvigheid is zijn ideale plekken om beeldschermen te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de receptie, koffiecorners, kopieerapparaat, het bedrijfsrestaurant of een centrale plaats in de kantoortuin. Het grote voordeel van deze locaties is dat het hotspots zijn, waar jouw doelgroep vaak meerdere keren per dag aanwezig is. Daarnaast is er vaak sprake van een wachtmoment, ideaal dus om het laatste nieuws te checken.

2. Kijkafstand
Een van de meest gemaakte fouten is het niet goed inschatten van het juiste formaat beeldscherm en dit heeft weer te maken met de kijkafstand. Eigenlijk is het heel simpel: is je scherm te klein ten opzichte van de kijkafstand? Dan is de kans groot dat jouw boodschap niet (goed) gelezen wordt. Maar het tegenovergestelde kan ook het geval zijn. Is jouw beeldscherm te groot? Dan is de kans groot dat het beeldscherm als storend wordt ervaren in plaats van nuttig en informatief. Verplaats je in de bezoekers van de ruimte. Wat zijn hun looproutes? Waar bevinden zij zich ten opzichte van de schermlocatie? 

3. Zonlicht
Heb je een geschikte ruimte waar veel direct zonlicht aanwezig is gedurende de dag? Let dan goed op, zonlicht kan namelijk funest zijn voor de zichtbaarheid. Je herkent het vast wel, je zit lekker naar Netflix te kijken op een zonnige dag, de zon schijnt vol op de televisie en je ziet niets meer van je favoriete serie. Dit alles heeft te maken met de helderheid van je televisie, vaak is deze niet krachtig genoeg om de zon de baas te zijn. Een beeldscherm met extra hoge helderheid (nits waarde) is in deze situatie zeker aan te raden. Meer weten over helderheid? We hebben hier al eens meer over verteld in een vorige blog.

4. Montage-oplossing
Een beeldscherm moet natuurlijk gemonteerd worden, de meest gekozen plaats is een vlakke wand. Maar wist je dat dit niet persé hoeft? Tegenwoordig zijn er legio montageoplossingen op de markt die je meer mogelijkheden geven. Denk bijvoorbeeld aan plafondbeugel, (verrijdbare) vloersteun, pilaarbeugel, truss-systemen of verstelbare montage armen. Kortom, voor bijna iedere denkbare situatie is wel een geschikte oplossing verkrijgbaar. Staar je dus niet blind op die ene muur, probeer "out of the box" te denken.

5. Bouwaard
Voor je gaat starten met de installatie is belangrijk om de bouwaard van de wand, plafond of vloer waar je het beeldscherm tegenaan monteert goed te controleren. Het laatste wat je wilt is dat je spiksplinternieuwe beeldscherm niet stevig genoeg gemonteerd is met alle gevolgen vandien.
Montage tegen een gipswand behoeft een andere aanpak dan tegen een volsteense muur bijvoorbeeld. Of wat te denken van een betonnen pilaar. Mag je hier, constructietechnisch gezien, zomaar in boren? 

6. Voorzieningen
Nu je de juiste locatie en montage oplossing hebt gevonden is het belangrijk om te bekijken of alle voorzieningen voor narrowcasting aanwezig zijn. De narrowcastingspeler en het beeldscherm hebben nu eenmaal stroom en internet nodig. Zijn er voldoende stroompunten? Is er bekabelde internetaansluiting aanwezig? Zo niet, is dit eenvoudig te realiseren? De locatie die je voor ogen hebt kan nog zo mooi zijn, zonder de juiste voorzieningen is het onmogelijk om het narrowcastingsysteem te laten functioneren.

7. Externe factoren
We zijn er bijna! Als allerlaatste check dien je rekening te houden met externe factoren. Hangt jouw beeldscherm in een openbare toegangkelijke ruimte? Dan is beveiligen tegen diefstal en/of vandalisme geen overbodige luxe. Ook hier zijn diverse oplossingen voor verkrijgbaar, van een simpel hangslot tot een complete ombouw. Is er een alarmsensor aanwezig in de ruimte die naast beweging ook licht detecteert? Stel de speeltijden van jouw narrowcastingspeler dan zo in dat het beeldscherm aan en uit gaat buiten de tijden dat het alarm wordt ingesteld.

Is je interesse gewekt? En wil je nog meer weten over narrowcasting, beeldschermen, beeldschermlocatie of de montage ervan? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op dan vertellen we je graag meer over de mogelijkheden!

Deel deze pagina
Laatst gewijzigd: 
13 juni 2023
Contact

Merit Media
Breda International Airport
Bredasebaan 10
4744 RZ Bosschenhoofd

informatie@meritmedia.nl
085-4018444

Privacyverklaring