
De Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur, afgekort: de KSE, is een middelbare school voor mavo-, havo- en vwo-onderwijs. Dagelijks komen er zo’n 2.350 leerlingen naar de school om te studeren en te werken aan hun toekomst. Sinds begin van dit schooljaar worden alle leerlingen, leerkrachten en bezoekers geïnformeerd via het TINS narrowcastingsysteem van Merit Media.
Zoektocht naar nieuwe prikborden?
Geen telefoons meer in de klas en misschien zelfs niet tijdens de pauze! Dit is de strekking van een nieuwe richtlijn welke begin dit jaar is geïntroduceerd door het kabinet.
Deze nieuwe richtlijn doet veel stof opwaaien binnen de onderwijssector, zo ook bij de KSE.
Hoe communiceer je bijvoorbeeld de roosterwijzigingen wanneer leerlingen geen toegang meer hebben tot een mobiele app?
Om hier een passende oplossing voor te bieden is men op zoek gegaan naar een modern communicatiemiddel. Al snel werd duidelijk dat narrowcasting aan alle voorwaarden voldeed. Een modern en laagdrempelig communicatiemiddel dat snel en efficiënt voorzien kan worden van nieuwe informatie. De vergelijking met het prikbord van weleer, maar dan in modern jasje, was dan ook snel gemaakt!
Samenwerking met Merit Media
Na een uitgebreide selectieprocedure is Merit Media gekozen als narrowcastingpartner. Gezien de doelstelling, het op dagbasis informeren van leerlingen en leerkrachten, is het van belang dat de nieuwe partner niet enkel en alleen de techniek levert maar ook een dienstverlening die passend is om de doelstelling te realiseren. Het pro-actief monitoren van de narrowcastingsystemen op technisch vlak én het begeleiden en adviseren van de eindgebruikers op het gebied van content waren doorslaggevend.
Van concept tot realisatie
Bij aanvang van het project heeft er een uitgebreide locatiescouting plaatsgevonden. Tijdens deze scouting zijn alle gebouwen in kaart gebracht om zo de beste schermlocaties te bepalen. Er is tijdens het scouten van de locaties o.a. rekening gehouden met de toegankelijkheid, plaatsen waar veel traffic is en waar men even de tijd kan nemen om naar de schermen te kijken.
Uiteindelijk zijn er 20 schermlocaties bepaald waar, afhankelijk van de kijk- en attentie waarde, professionele Philips monitoren van diverse afmetingen zijn geïnstalleerd. Alle monitoren zijn tijdens de installatie geconfigureerd zodat deze, op commando van de narrowcastingspelers, op gezette tijden, automatisch aan en uit gaan.
Contentaanbod centraal en lokaal
Om de huisstijl juist door te voeren zijn er templates ontwikkeld zodat eindgebruikers eenvoudig berichten kunnen opmaken die geheel conform huisstijl zijn. Daarnaast is de template editor zo ingericht dat enkel de huisstijl kleuren van de organisatie gebruikt kunnen worden. Door het afkaderen van de mogelijkheden is de huisstijl gewaarborgd en krijgt de narrowcastinguitzending een uniform en professioneel karakter.
Roosterwijzigingen
Naast algemene informatie worden leerlingen dagelijks geïnformeerd over de roosterwijzigingen via de schermen. Om dit te realiseren hebben we een datakoppeling gebouwd met de roostersoftware van Zermelo. Deze koppeling maakt het mogelijk om realtime de meest recente roosterwijzigingen te vertonen vanuit het roosterpakket. Per leshuis worden de roosterwijzigingen gefilterd op klas zodat enkel de roosterwijzigingen te zien zijn welke voor de leerlingen van toepassing zijn.
Meer weten over dit project of de mogelijkheden die we bieden voor uw (onderwijs)instelling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.