Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

De kracht van narrowcasting in de sportschool

Sinds een aantal weken zijn de sportscholen weer geopend! Na de lange lockdown periode is dit hét moment om jouw leden te activeren om naar de sportschool te komen en ze regelmatig terug te laten keren. Om dit te bereiken is heldere communicatie enorm belangrijk. De beste plek om met jouw leden in contact te komen is natuurlijk in de sportschool zelf. Een effectief, laagdrempelig en multifunctioneel communicatiemiddel is dan wel zo handig. Het is dan ook niet zo gek dat narrowcasting de laatste jaren een sterke opmars heeft gemaakt binnen de fitnessbranche.

Steeds meer sportscholen weten hun leden te bereiken door op strategische plaatsen te communiceren via beeldschermen. Narrowcasting stelt je instaat om continu te communiceren met jouw leden gedurende hun training-sessie. En bovendien, narrowcasting is er altijd, ook wanneer jouw sportschool 24 uur geopend is en er even geen personeel aanwezig is.

Wanneer je gaat starten met narrowcasting wil je natuurlijk maar één ding: een vliegende start maken. De informatievoorziening moet naar een hoger plan getild worden, jouw boodschap moet proffesioneel overkomen en uiteraard zo veel mogelijk worden bekeken.

Maar hoe bereik je dat? Door te beginnen met inwinnen van informatie bij een ervaren narrowcastingleverancier! Zij kunnen jou, door hun jarenlange ervaring, voorzien van het juiste advies en weten precies welke techniek het beste past bij jouw wensen én situatie.

Daarnaast ligt een groot deel van het succes in jouw eigen handen. Een goed doordacht contentplan dat voorziet in een gevarieerd en actueel content-aanbod is de sleutel naar succes! Dit zorgt ervoor dat er regelmatig nieuwe content te zien is. Leden worden zo getriggerd om naar de schermen te blijven kijken! Ter inspiratie hebben wij de top 10 meest gebruikte narrowcasting-onderwerpen in de fitnessbranche voor je op een rijtje gezet.

1. Groepslessen
Geef extra aandacht aan het uitgebreide aanbod groepslessen. Dit kan eenvoudig door één van de agenda-templates in het online CMS te gebruiken. Met een paar slimme aanpassingen maak je in een handomdraai een mooi overzicht conform huisstijl.

2. Acties
Heb je een leuke actie bedacht voor jouw leden? Door de actie te promoten via de beeldschermen trek je nog meer de aandacht.

3. Openingstijden
Staat er een feestdag voor de deur en zijn jullie gesloten? Kondig dit ruim van te voren aan op de beeldschermen, er is niets zo vervelend dan voor een gesloten deur staan.

4. Moodclips
Motiveer jouw leden met moodclips! Video’s van sporters die zich in het zweet werken werken vaak erg motiverend. Binnen het TINS narrowcastingsysteem is een complete bibliotheek beschikbaar met motiverende moodclips.

5. Entertainment
Wil je graag variatie in jouw afspeellijst? Maak dan gebruik van algemene content voor een stukje entertainment. Het allerlaatste nieuws-, weer en verkeersinformatie doet het altijd goed! Maar ook content zoals braintrainers, wist-je-datjes, of filmtrailers zijn erg leuk om naar te kijken.

6. Personeel
Laat de leden kennismaken met al jouw collega’s door ze voor te stellen op de beeldschermen. Een foto met een leuke introductietekst of quote geven direct een persoonlijk touch aan jouw bericht.

7. Socials
Zijn jullie actief op social media? Genereer meer volgers door jouw social mediakanalen te vertonen in de uitzending! Door een slimme datakoppeling worden jouw social media posts volledig automatisch vertoond in de uitzending.

8. Trainingstips
De juiste houding en uitvoering van de diverse oefeningen zijn essentieel in de sportschool. Deel jouw kennis en ervaring over (kracht)training. Waardevolle tips en tricks worden altijd gewaardeerd!

9. Hygiene maatregelen
Is het verplicht om tijdens het sporten een handboek bij je te hebben? Of moeten de apparaten gedesinfecteerd worden na de work-out? Besteed hier extra aandacht aan in jouw uitzending.

10. Voedingstips
Voor veel sporters is het geen geheim! Naast een goed doordacht trainingsplan is goede voeding essentieel om fit te worden. Het plaatsen van voedingstips, recepten en adviezen is een waardevolle toevoeging.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, dan vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden. Daarnaast is het zelfs mogelijk om het systeem een maand gratis te proberen als je wilt.

Deel deze pagina
Laatst gewijzigd: 
13 juni 2023
Contact

Merit Media
Breda International Airport
Bredasebaan 10
4744 RZ Bosschenhoofd

informatie@meritmedia.nl
085-4018444

Privacyverklaring