Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

RDOG breidt uit!

De RDOG (Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg) is het overkoepelende orgaan binnen de regio Hollands Midden. Zij bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid en het welbevinden van burgers in de regio in zowel reguliere als crisisomstandigheden. Daarnaast probeert de RDOG de effecten van gezondheidsbedreigingen te beperken. Het is de missie van de RDOG om die opdracht op een positieve, inspirerende, innoverende en uitdagende manier vorm te geven, zowel voor klanten en doelgroepen als de eigen medewerkers.

Binnen de RDOG vallen tal van losse organen zoals de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst), de RAV (Regionale Ambulance Voorziening) en de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio). Het hoofdkantoor van het RDOG staat in Leiden en de totale organisatie telde eind 2016 meer dan 1.000 medewerkers.

Een aantal jaar geleden heeft de RDOG Hollands Midden ons benaderd tijdens de zoektocht naar een professioneel narrowcastingsysteem ter ondersteuning van de communicatie naar clienten toe in de wachtruimtes. Tijdens de meetings die daarop volgden was al snel duidelijk dat de wensen en het pakket van eisen perfect aansloten op de mogelijkheden die het TINS narrowcasting-systeem te bieden heeft, namelijk:

  • Een laagdrempelig systeem waar je, zonder vergaande ICT kennis, eenvoudig en professioneel een bericht in maakt;
  • Een systeem waar mee conform de herkenbare RDOG huisstijl gecommuniceerd kan worden;
  • Een leverancier die het systeem monitort en waarnodig pro-actief handelt wanneer dit nodig is;
  • Een systeem dat volledig ingericht kan worden met diverse rollen voor beheerders en lokale sub-gebruikers;
  • Een systeem waarin actuele kant-en-klare zorg gerelateerde content beschikbaar is;

Uitbreiding regio Holland Midden
Destijds zijn de eerste systemen geïnstalleerd in o.a. Leiden, Gouda, Schoonhoven, Katwijk en Alphen aan den Rijn. Na een aantal succesvolle jaren heeft RDOG besloten om het systeem verder uit te rollen binnen de organisatie. Te beginnen met 6 nieuwe locatie binnen de regio Hollands Midden. Op deze locaties worden in de wachtruimtes diverse schermen geïnstalleerd waar clienten en bezoekers worden geïnformeerd over de dienstverlening en mogelijkheden van de organisatie. Het narrowcastingsysteem wordt ingezet als divers informatieplatform waarbij met name gezondheidsthema’s (vaccinaties, gezond op reis gaan, stoppen met roken, tekenbeten en opvoed-informatie) worden afgewisseld met luchtige informatie om de wachttijd te verzachten.

 

 

 

Deel deze pagina
Laatst gewijzigd: 
13 juni 2023
Contact

Merit Media
Breda International Airport
Bredasebaan 10
4744 RZ Bosschenhoofd

informatie@meritmedia.nl
085-4018444

Privacyverklaring