Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

Meubelconcept Xooon lanceert narrowcasting 2.0!

Al sinds 2012 werken wij met veel plezier samen met Habufa Meubelen. Deze groothandel in meubelen is in eerste instantie vooral bekend van de in 2004 ontwikkelde winkelformule Henders & Hazel. 
Met dit exclusieve meubelassortiment, gekenmerkt door huiselijkheid en aangenaam wooncomfort, probeert Habufa al meer dan 18 jaar een brede smaakgroep naar de winkels te trekken. Eind 2011 heeft Henders & Hazel er een jonger zusje bijgekregen: Xooon.


Met deze formule richt Habufa zich op jonge Urban Design consumenten die weten wat ze willen. Deze doelgroep is sportief, ruimdenkend en wil ruimte en bewegingsvrijheid. Xooon speelt hier op in door een betaalbaar trendy, opvallend en eigenzinnig meubelaanbod te bieden.

Een belangrijke vraag die Xooon zichzelf stelde (en elke dag nog steeds stelt): “Hoe kunnen wij op de meest effectieve manier met onze klanten/ bezoekers communiceren in onze winkels?” Na een aantal workshops en brainstormsessies zijn we in 2012 de samenwerking aangegaan en gestart met de ontwikkeling van de Xooon StyleGuide en de interactieve Productencatalogus. Inmiddels kun je dit project vinden in meer dan 100 Xooon winkels in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en Frankrijk.

Lancering nieuwe narrowcasting Styleguide
De afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan, in deze lange periode is de interactieve StyleGuide continu doorontwikkeld om zo te voorzien in de behoeft van de verkoopmedewerkers en de klant. De succesvolle samenwerking tussen Habufa en Merit Media krijgt na 10 jaar een nieuw hoofdstuk, namelijk de introductie van een compleet nieuw systeem: Xooon2.0! 

Van portrait naar landscape
Het nieuwe systeem is naast een inspiratiebron ook een verlengstuk geworden van de Xooon website. Om dezelfde beleving te creëren is de keuze gemaakt om de monitor landscape georiënteerd te positioneren dit in tegenstelling tot het vorige systeem welke portrait georiënteerd was. De nieuwe StyleGuide heeft net zoals de vorige een heel scala aan functionaliteiten te bieden. Zo kunnen de actuele acties, prijzen en voorraadstanden worden geraadpleegd. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd zoals o.a. de 3D configurator.

Xooon Narrowcastingsysteem

3D Configurator
Steeds vaker worden meubelen modulair opgebouwd, de klant kan op deze manier zelf een uniek meubelstuk creëren. Neem een bank, middels de 3D configurator kan je deze zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld de opstelling bepalen, soort bekleding kiezen, het model poten dat er worden gebruikt en overige details zoals de kleur van de stiknaden.
Tijdens het verkoopproces is het voor zowel de verkoper als de klant enorm van belang dat het eindresultaat helemaal klopt bij de wensen en verwachtingen van de klant. Een mooie visuele voorstelling van het, door de klant samengestelde, meubelstuk kan zelfs de doorslag geven. De ingebouwde 3D configurator is zodoende een perfecte tool voor zowel verkoper als klant!

Ontzorging en maatwerk
Zoals bij alle narrowcastingsystemen die wij leveren monitoren wij ook de nieuwe Xooon2.0 systeem 24/7. Bij problemen worden de Xooon dealers pro-actief benaderd en in hun eigen taal te woord gestaan. Zo ervaart de Xooon dealer enkel de lusten en niet de lasten!

De uitleveren van de nieuwe systemen is reeds begonnen en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 afgerond zijn. Wil je het nieuwe narrowcasting Xooon2.0 systeem zelf met eigen ogen zien óf testen? Kijk dan op www.xooon.nl voor een vestiging bij jou in de buurt!

Of ben je op zoek naar een interactief narrowcastingsysteem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Deel deze pagina
Laatst gewijzigd: 
13 juni 2023
Contact

Merit Media
Breda International Airport
Bredasebaan 10
4744 RZ Bosschenhoofd

informatie@meritmedia.nl
085-4018444

Privacyverklaring