Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

Stichting Maatschappelijke Opvang Breda

Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. (SMO Breda) is een combinatie van voorzieningen in Breda en omstreken voor mensen met langdurige of acute problemen. Hierdoor komen zij buiten de maatschappij te staan of kunnen zich daarbinnen niet handhaven, met als gevolg isolement en maatschappelijke uitsluiting.

Deze zorg wordt geboden op 7 locaties die de stichting rijk is in Breda en omstreken. In het historische en welbekende Bredase gebouw “De Faam”, voorheen een snoepfabriek, zetelt nu “Talentenfabriek De Faam”. Dit is dé plek waar alle medewerkers en cliënten van SMO Breda samenkomen. Onder het label “Ik Wil Meedoen” heeft SMO Breda een programmatisch aanbod ontwikkeld voor kwetsbare burgers. Samen met partners in zorg, welzijn, cultuur, sociale zaken en onderwijs worden activiteiten ontplooit waarmee deze groep doelgericht werkt aan hun herstel. Deze locatie vormt de ontmoetingsplek voor al deze partijen en wordt gekenmerkt door een echt huiskamer-gevoel.

Doelstelling
Doordat er veel verschillende partijen over de vloer komen op de locaties van SMO Breda, is de behoefte ontstaan aan een handig systeem, waarbij direct met iedereen gecommuniceerd kan worden over allerlei zaken rondom het “Ik Wil Meedoen” programma.

Resultaat
In de ontvangsthoek/ coffee-corner van Talentenfabriek De Faam is een modern scherm geplaatst die aangestuurd wordt door het narrowcasting systeem van Merit Media. Naast algemene wetenswaardigheden als het nieuws- weer en verkeer worden alle activiteiten, cursussen en andere organisatie-gerelateerde informatie vertoond op dit scherm.

Locatie De Gaarshof in Baarle-Nassau is ook aangesloten op het narrowcasting netwerk. Daar hangt op een strategische positie een modern scherm waar eveneens het laatste "Ik Wil Meedoen" nieuws op vertoond wordt. De Gaarshof is een grote woonvoorziening waar langdurige zorg verleend wordt in een 24-uurssetting.

Op locatie De Vliet hangt er een modern scherm in de activeringsruimte. Ook dit is een woonvoorziening waar 48 plaatsen zijn, verdeeld in 4 units. Het doel van de begeleiding is hier om de leefsituatie te stabiliseren, een dag- en nachtritme te creëren en regelmatig te eten en douchen.

Op locatie De Doorstroomvoorziening hangt een scherm in de centrale ruimte waar cliënten samenkomen. Dit is de dag, nacht en winteropvang van SMO Breda.

Op locatie Weideveld hangt een scherm in de woonkamer van deze woonvoorziening waarop cliënten geinformeerd worden over het "Ik Wil Meedoen" programma. 

Alle schermen op de verschillende locaties zijn perfect aan te sturen vanaf het centrale bureau, welke op een andere locatie in Breda gevestigd is.

Contact

Merit Media
Breda International Airport
Bredasebaan 10
4744 RZ Bosschenhoofd

informatie@meritmedia.nl
085-4018444

Privacyverklaring