Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

SMO Traverse Tilburg

Stichting Maatschappelijke Opvang Traverse in Tilburg is er voor diegenen die dakloos zijn of dreigen te worden. Meestal hebben zij niet alleen problemen met huisvesting, vaak zijn er ook problemen op gebied van financiën, gezondheid, het sociale netwerk en/of een zinvolle daginvulling. Voor opvang en begeleiding kunnen zij terecht bij Traverse. Traverse biedt hen een geschikte plaats om (tijdelijk) te wonen. Er wordt intensief gewerkt aan herstel waarbij uitgegaan wordt van de eigen krachten en mogelijkheden van ieder mens. Zo kan hij weer grip krijgen op zijn eigen leven en kan hij zijn weg weer vinden in de maatschappij.

Doelstelling
Traverse heeft een aantal groepsvoorzieningen. Op de meeste locaties hebben de bewoners een (eigen) slaapkamer maar delen zij bijvoorbeeld de woonkamer. Om bewoners te informeren over activiteiten, cursussen en algemene informatie werden voorheen posters opgehangen om iedereen te informeren. Dit werd door bewoners van de locaties niet ervaren als gastvriendelijk.

Resultaat
Inmiddels hangen op de groepsvoorzieningen de Meander, de Loop en de Vest op strategische plekken moderne schermen. Hierop wordt zowel organisatie brede informatie gecommuniceerd als specifieke informatie per voorziening. Elke voorziening kan het systeem zo inrichten dat het past bij de bewoners. Zo worden er naast het weerbericht bijvoorbeeld ook spelletjes getoond en nieuws uit Tilburg.

Traverse heeft ook een eigen eetcafé; Eetcafé de Bron. Hier werken mensen die in begeleiding zijn bij Traverse. Door het aanbieden van leer- en werkplekken kunnen deelnemers kennis vergaren en leren zij vaardigheden om te kunnen toestromen naar bijvoorbeeld een reguliere baan. In het eetcafé hangt ook een modern scherm waarop bezoekers ondermeer het lunchmenu, aanbiedingen en algemeen (sport)nieuws kunnen zien.

Daarnaast is er ook een scherm aanwezig bij de centrale receptie. Wachtende bezoekers worden via het scherm op de hoogte gehouden van organisatiegerelateerde informatie, nieuws, weer en social media berichten.

Contact

Merit Media
Lage Mosten, 49
4822 NK Breda

informatie@meritmedia.nl
085-4018444

Privacyverklaring