Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

Newmancollege

Het Newmancollege werd in 1959 opgericht als rooms-katholieke H.B.S. voor jongens en meisjes. Door een fusie met het gymnasium Ypelaar in 1973 en de Mavo Hoge Vught in 1991 is het Newmancollege nu een scholen-gemeenschap voor mavo, havo, technasium, atheneum en gymnasium. De school is overigens vernoemd naar John Henry Cardinal Newman, een belangrijke onderwijsvernieuwer uit de 19e eeuw.

Inmiddels is het Newmancollege een school met ongeveer 1400 leerlingen. De meeste nieuwe eerstejaars leerlingen komen van ongeveer 60 basisscholen in Breda en dorpen uit de omgeving.

Een belangrijke pijler is dat docenten de leerlingen helpen bij hun individuele ontplooiing. Deze manier van onderwijs geven maakt dat mogelijk, omdat het aanbod enerzijds breed en samenhangend is en anderzijds afgestemd op de mogelijkheden en capaciteiten van de leerlingen zelf.

Doelstelling
Het informeren van zowel leerlingen als docenten over de actuele roosterwijzigingen en belangrijke nieuwtjes over de school.

Resultaat
Het Newmancollege informeert haar leerlingen en het eigen personeel middels een aantal schermen strategisch verspreid over het gebouw. Zo hangen er schermen in de centrale hal, het atrium, een drukke gang en in de lerarenkamer. De schermen op deze locaties worden ieder apart aangestuurd, zodat er ook een goed onderscheid gemaakt kan worden in de content die vertoond wordt. Over het algemeen gaat het inhoudelijk over het laatste schoolnieuws, roosterwijzigingen, activiteiten en andere mededelingen. De schermen in de drukke gang worden met name gebruikt om digitale projecten van leerlingen op te publiceren.

Contact

Merit Media
Breda International Airport
Bredasebaan 10
4744 RZ Bosschenhoofd

informatie@meritmedia.nl
085-4018444

Privacyverklaring