Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

Vijf redenen om Narrowcasting in te zetten in de logistiek- transportsector

Steeds meer bedrijven in de logistieke en transportsector weten narrowcasting effectief in te zetten als modern communicatiemiddel. In deze blog leggen we aan de hand van vijf redenen uit wat narrowcasting kan toevoegen aan jouw communicatiemix.

Groot bereik
Medewerkers die werkzaam zijn in het magazijn hebben vaak beperkt, of zelfs geen, toegang tot e-mail of mobiele telefoon. Het is dus vaak lastig om goed in contact te komen met deze groep collega’s. Ook collega’s die buiten het bedrijf werkzaam zijn, zoals vrachtwagenchauffeurs, zijn niet altijd goed te bereiken. Deze groep is vaak aan het begin en einde van de werkdag kortstondig aanwezig binnen het bedrijf. Door op strategische schermlocaties informatie aan te bieden vergroot je het bereik van jouw interne communicatie. Of je nu op de weg zit, werkt in het magazijn of op kantoor, via narrowcasting bereik je al jouw collega’s.

Voortgang KPI’s en targets
Maak belangrijke doelstellingen visueel door KPI’s en targets te presenteren op de narrowcastingschermen. Door het grote bereik is iedereen binnen de organisatie binnen no-time op de hoogte van de prestaties die geleverd worden binnen de organisatie.

Veiligheid en bewustwording
Narrowcasting is bij uitstek een fijn communicatiemiddel om veiligheidsvoorschriften onder de aandacht te brengen, dit komt omdat het een visueel sterk communicatiemiddel is. Door gebruik te maken van foto’s en video’s kan je veel beter duiden waarom deze voorschriften zo belangrijk zijn. Naast voorschriften zijn er nog andere mogelijkheden om bewustwording te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een ongevallenscorebord of handige instructievideo’s.

Branche gerelateerd nieuws
Informeer jouw collega’s over het laatste nieuws binnen de Transport branche. Dit kan natuurlijk door zelf interessante berichten te plaatsen, maar dit kan bijvoorbeeld ook volledig automatisch via een RSS-feed. Via het TINS narrowcastingsysteem bieden wij een aantal kant-en-klare feeds aan voor de logistiek en transportsector. Deze voorzien dagelijks in het allerlaatste nieuws.

Intern nieuws
Heeft jouw organisatie een mijlpaal bereikt? Zijn er collega’s jarig of hebben zij hun werkjubileum bereikt? Vier deze momenten door jouw collega's in het zonnetje te zetten met behulp van een leuke felicitatie op het scherm. Zo weet je zeker dat alle collega’s goed geïnformeerd zijn over deze belangrijke en heugelijke momenten!

Uiteraard zijn er nog meer redenen te noemen waarom narrowcasting een geschikt communicatiemiddel is voor jouw organisatie. Wil je hier mee over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Of wil je graag een keer ervaren of narrowcasting van toegevoegde waarde is binnen jouw organisatie, vraag dan een gratis narrowcasting proef aan. Of klik op onderstaande button.

Deel deze pagina
Tags: 
Laatst gewijzigd: 
8 juli 2024
Contact

Merit Media
Breda International Airport
Bredasebaan 10
4744 RZ Bosschenhoofd

informatie@meritmedia.nl
085-4018444

Privacyverklaring