Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

Recent opgeleverd: Gymnasium Juvenaat

Auteur: 
Leslie Stubbs

Het Gymnasium Juvenaat in Bergen op Zoom is in 1900 opgericht als kleinseminarie van de Congregatie van de Priesters van het Heilig Hart.

In 1953 werden zij als een van de eerste seminaries officieel erkend als gymnasium. 

Op het Gymnasium Juvenaat volgen alle leerlingen gymnasium: VWO met Latijn en/ of Grieks. Binnen de opleiding worden de leerlingen begeleid om verantwoordelijkheden te nemen en hun talent te ontplooien.

Binnen de school hangen meerdere schermen, waarop met zowel leerlingen als het eigen personeel gecommuniceerd wordt. Op centrale plaatsen, zoals bijvoorbeeld in de aula en de lerarenkamer wordt iedereen op de hoogte gehouden van het laatste schoolnieuws, roosterwijzigingen, activiteiten en andere mededelingen. 

Het Gymnasium Juvenaat heeft er specifiek voor gekozen om binnen het TINS narrowcasting systeem met aparte netwerken te werken voor de leraren en de leerlingen, zodat informatiestromen makkelijk gesplitst kunnen worden en op de betreffende relevante schermlocaties getoond kunnen worden. Binnen het systeem is het per netwerk vervolgens erg eenvoudig én makkelijk beheersbaar om de schermen van actuele content te voorzien. Voor het realtime vertonen van roosterwijzigingen heeft Merit Media voor een speciale koppeling gezorgd met de roostersoftware Magister van SchoolMaster. Ook heeft Merit Media binnen het systeem een informatie-template ontwikkelt in de huisstijl van de school, zodat zij altijd op een eenvoudige en herkenbare wijze naar buiten kunnen treden.  

Al met al is deze oplossing (weer) een goed voorbeeld van de kracht van narrowcasting binnen het onderwijs. Jongeren zijn tegenwoordig uiterst schermgeorienteerd en de school is in staat om realtime informatie weer te geven op een makkelijk beheersbare manier. Op deze manier blijft iedereen betrokken én op de hoogte!
 

Deel deze pagina
Instagram update
Contact

Merit Media
Bredaseweg, 113
4872 LA Etten-Leur

informatie@meritmedia.nl
085-4018444