Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

Narrowcasting draagt bij aan veiligheid op bouwprojecten

Auteur: 
Dennis Coremans

Het TINS narrowcastingsysteem wordt door de Koninklijke BAM groep al jarenlang ingezet als centraal communicatiemedium. In eerste instantie zijn de diverse regiokantoren, ook wel BAM huizen genoemd, van start gegaan. Maar inmiddels weet men de kracht van narrowcasting ook te benutten op grote bouwprojecten. Het belang van duidelijke en heldere communicatie is cruciaal op een bouwproject, het kan zelfs van levensbelang zijn!

Op grote bouwprojecten zijn dagelijks vaak meer dan honderd personen werkzaam. Deze grote groep bestaat vaak uit meerdere teams die afzonderlijk van elkaar worden aangestuurd door onderaannemers. Om samen succesvol en veilig te kunnen bouwen is het van groot belang dat er op een éénduidige manier gecommuniceerd wordt. Om dit te realiseren is er gekozen voor het TINS narrowcastingsysteem. In diverse bouwunits die in en om bouwprojecten te vinden zijn, is het TINS narrowcastingsysteem gekoppeld aan één of meerdere beeldschermen. Deze beeldschermen zijn geplaatst op strategische punten die toegankelijk zijn voor iedereen. Te denken valt aan de directe omgeving van de koffieautomaat, de kantine en de units waar de (onder)aannemers kantoor houden.
Via het content management systeem kan de hoofduitvoerder zeer eenvoudig berichten delen op de beeldschermen. Omdat het CMS volledig web-based is kan de afspeellijst vanaf iedere locatie én op ieder moment aangepast worden. De aanpassingen zijn direct te zien of, wanneer dit wenselijk is, eenvoudig in te plannen via de agenda-functie.

Om er voor te zorgen dat de uitzending een professioneel karakter krijgt worden alle berichten conform de huisstijl van de Koninklijke BAM groep opgemaakt. Dit kan zeer eenvoudig middels informatie-templates. Deze kunnen door middel van de Roll-your-Own editor voorzien worden van eigen tekst en een passende afbeelding. Naast deze informatieve templates zijn er, in samenwerking met BAM, ook diverse andere items ontwikkeld conform huisstijl.

Ongevallen scorebord.
Om voor werknemers inzichtelijk te maken hoe veilig er gewerkt wordt, houdt men een 'ongevallen scorebord’ bij. Hierop wordt getoond hoeveel ongevalvrije dagen er op rij zijn geweest en wat de hoogste score ooit was.

Agenda
Om een duidelijk overzicht te krijgen van de bouwactiviteiten die plaatsvinden de komende periode is er een agenda ontwikkeld. Deze agenda kan naar eigen inzicht ingevuld worden.

BAM nieuwsfeed
Om op de hoogte te blijven van het landelijke BAM nieuws is er een nieuwsfeed ontwikkeld. Deze feed laat volledig automatisch de laatste 5 landelijke nieuwsberichten zien die geplaatst zijn op de landelijke website.

BAM socials
Naast de nieuwsfeed zijn ook de socialmedia-kanalen van de landelijke BAM groep gekoppeld. De laatste tweets, foto’s en hashtags worden op deze manier automatisch weergegeven.

NAPO veiligheid
Ter ondersteuning van het thema "veiligheid" is de tekenfilmreeks van Napo beschikbaar gesteld. Deze reeks wordt gemaakt met computeranimatietechnieken. In de reeks verschijnen karakters op de werkvloer die met veiligheidsthema's worden geconfronteerd.

Hein en Guus
De Nederlandse bouwsector heeft in het kader van veiligheid een eigen campagne ontwikkeld in de vorm van een cartoonreeks. In deze reeks geven het succesvolle 'duo' Hein en Guus hun visie op veiligheid en de actualiteit op een ludieke manier. De complete reeks is beschikbaar in het TINS narrowcastingsysteem en wordt maandelijks geüpdatet.

Al deze kant-en-klare content draagt bij aan relevante en actuele informatie op de beeldschermen die automatisch ververst wordt. Het systeem is hierdoor altijd actueel en bovendien efficient en laagdrempelig in gebruik. 

Benieuwd naar de kracht van het TINS narrowcastingsysteem op uw (bouw)project? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Deel deze pagina
Instagram update
Contact

Merit Media
Bredaseweg, 113
4872 LA Etten-Leur

informatie@meritmedia.nl
085-4018444

Privacyverklaring