Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

Is een narrowcasting speler overbodig?

Vaak krijgen wij de vraag van potentiële klanten of het ook mogelijk is alleen een narrowcasting software pakket af te nemen.

Zo wil men de kosten van het aanschaffen of huren van een speciale narrowcasting speler of mediaspeler besparen.

In theorie zou je narrowcasting software inderdaad op iedere willekeurige PC of USB stick kunnen zetten en daarmee een beeldscherm van content kunnen voorzien. In praktijk werkt dit echter niet zo goed als het in eerste instantie klinkt.

Waarom raden wij het gebruik van een narrowcasting speler aan?

1. Klein en betrouwbaar
Onze narrowcasting speler is een industriële PC. Dit is een computer die speciaal ontwikkeld is voor professioneel gebruik. Hij is dus niet te vergelijken met een PC zoals u deze wellicht thuis heeft of op uw werk.
Wat maakt deze PC zo anders? Hij is Solid State, heeft dus geen bewegende onderdelen zoals ventilatoren en heeft daardoor weinig slijtage. Daarom kan hij echt 24 uur per dag aanstaan. De speler raakt zijn warmte kwijt via zijn geribbelde buitenkant. Hij is robuust, stevig, maar ook erg klein zodat hij weinig ruimte inneemt.

2. Plug & Play
Bij Merit Media zijn de hardware (narrowcastingspeler) en software perfect op elkaar afgestemd. Wanneer een speler van Merit Media wordt aangesloten zal hij gelijk presentaties gaan afspelen, hij is volledig Plug and Play. Er hoeft dus nooit tijd gestoken te worden in het installeren van een software-pakket. Ook kan er dus niets mis gaan tijdens een installatie proces. Wanneer de speler eenmaal draait zal hij de beeldschermen aan en uit laten gaan op ingegeven tijden, zo hoeft men dus nooit op zoek te gaan naar de afstandsbediening om de schermen handmatig aan en uit te zetten.

3. Intelligentie
De narrowcasting speler heeft ook een grote intelligentie waardoor er veel handige 'trucjes' ingebouwd zijn. Wist u bijvoorbeeld dat als een speler van Merit Media onverhoopt een keer vastloopt deze zichzelf automatisch hardware-matig reset? Of dat wanneer de speler zijn internetverbinding heeft verloren hij automatisch blijft zoeken naar een internetverbinding? De narrowcasting draait op een embedded besturingssysteem, wat inhoudt dat hij zichzelf automatisch 'schoonmaakt' zodat er nooit overbodige instellingen in staan. Daarnaast zal er nooit een Hard Disk crash kunnen plaatsvinden door dit systeem, bij een stroomstoring zal de speler zichzelf namelijk leeg maken en de juiste instellingen opnieuw openenen. En virussen of de mogelijkheid op sabotage door derden? Die problemen zijn natuurlijk helemaal niet aan de orde bij een PC die zichzelf opschoont!

En al deze intelligentie zit allemaal in dit kleine industriële PC'tje!

4. Automatische updates
De internetverbinding via de narrowcasting speler is belangrijk, de narrowcasting speler meldt zich via deze verbinding namelijk minimaal ieder kwartier aan bij de server om allerlei updates binnen te halen. De software en content (zoals nieuws-, weer- en verkeersberichten) worden zo automatisch geüpdatet!

Maar heeft een narrowcastingspeler onverhoopt geen internet? Dan zijn al uw presentaties netjes opgeslagen op het geheugen van deze speler, uw boodschap zal dus te allen tijde vertoond worden.

5. Garantie en support
Wat men ook nooit zal aantreffen bij een standaard PC is een levenslange garantie, deze krijgt men wel op onze narrowcastingspeler omdat wij de garantie willen geven dat ons narrowcastingsysteem altijd zal werken. En moet de klant dan goed in de gaten houden of alles wel goed gaat met het spelertje? Nee hoor, Merit Media monitort al haar narrowcasting systemen 24/7. Mocht een speler onverhoopt een probleem hebben neemt Merit Media zelf contact met de klant op om een reparatie of vervangende speler aan te bieden.

Een narrowcasting speler is dus nooit overbodig, maar juist essentieel om een professioneel narrowcastingsysteem te hebben dat altijd de juiste boodschap communiceert.

 

 

 

Deel deze pagina
Laatst gewijzigd: 
13 juni 2023
Contact

Merit Media
Breda International Airport
Bredasebaan 10
4744 RZ Bosschenhoofd

informatie@meritmedia.nl
085-4018444

Privacyverklaring