Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

Doeltreffend communiceren tijdens de coronacrisis

Auteur: 
Dennis Coremans

Na een relatief rustige zomer met weinig Corona-besmettingen zijn we inmiddels beland in de beruchte “tweede Corona-golf”. De strenge maatregelen die hiermee gepaard gaan hebben een groot effect op het functioneren van de samenleving. Het inperken van sociale contacten zorgt er onder andere voor dat thuiswerken de standaard is geworden en dat er bij veel bedrijven, waar thuiswerken niet mogelijk is, strenge maatregelen gelden. Maar ook in de publieke sector, winkels, sportscholen en andere openbare gelegenheden wordt steeds vaker een heus deurbeleid gevoerd om het Corona-virus buiten de deur te houden.

Om medewerkers en bezoekers goed te informeren over de geldende maatregelen is het cruciaal om op een heldere en laagdrempelige wijze te communiceren. Het afgelopen halfjaar heeft het TINS narrowcastingsysteem zich wederom bewezen als doeltreffend communicatiemedium in deze enorm roerige tijd. Organisaties zijn instaat om via het online CMS eenvoudig bezoekers en medewerkers te informeren. Hoe ze dat doen? Dat leggen we graag uit in deze blog!

Templates
Om snel en eenvoudig te communiceren kan er gebruik gemaakt worden van de Roll-Your-Own templates. Middels de Roll-Your-Own editor ben je in staat om op zeer eenvoudige wijze animaties eenvoudig te bewerken. Een dergelijke template kan volledig in huisstijl opgemaakt worden waardoor jouw bericht direct een professionele grafische uitstraling heeft.

Corona-bibliotheek
In samenwerking met verschillende organisaties zoals het RIVM, GGD en de WHO is een corona-bibliotheek beschikbaar in het online CMS. Deze bibliotheek, welke wij geheel kosteloos beschikbaar stellen, is voorzien van informatieve video’s m.b.t. het corona-virus. Deze content kan gebruikt worden ter ondersteuningen van de berichtend die je zelf plaatst. 

Content op maat
Soms is het lastig om een boodschap goed over te brengen via bijvoorbeeld een template of afbeelding. Ter ondersteuning kan er een beroep gedaan worden op de Management Desk. Zij maken, op basis van specieke wensen, content die passend en doeltreffend is. Deze corona content op maat service bieden overigens geheel kosteloos aan.

Corona-dashboard
Sinds de introductie van het landelijke RIVM Corona-Dashboard is het mogelijk om deze te vertonen via het TINS narrowcasting-systeem. De cijfers worden volledig geanimeerd in beeld gebracht en worden bovendien automatisch geüpdatet, zodat de kijker altijd voorzien is van de allerlaatste informatie!

Corona-LiveBlog
Om goed op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen is er een speciale feed ontwikkeld. Deze nieuwspagina, ook wel Corona LiveBlog genoemd, wordt gevoed door diverse gekwalificeerde nieuwsbronnen. Zo bent u altijd gegarandeerd van het laatste nieuws welke volledig automatisch in de uitzending te zien is.

Zoals u heeft kunnen lezen proberen wij, geheel kosteloos, op diverse manieren ons steentje bij te dragen om de communicatie over het Corona-virus en de daarbij behorende maatregelen.
Mocht u interesse gewekt zijn na het lezen van dit bericht? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een gratis narrowcasting proef aan!

 

Deel deze pagina
Instagram update
Contact

Merit Media
Bredaseweg, 113
4872 LA Etten-Leur

informatie@meritmedia.nl
085-4018444

Privacyverklaring