Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

Telefoonverbod in het onderwijs: dit zijn de mogelijkheden!

Geen telefoons meer in de klas en misschien zelfs niet tijdens de pauze! Het kabinet heeft een nieuwe richtlijn geïntroduceerd, die vanaf januari 2024 van kracht is, om de mobiele telefoon te weren in het onderwijs. Het idee voor een telefoonverbod komt uit het Verenigd Koninkrijk, daar geldt al een algeheel telefoonverbod. En niet zonder resultaat: bijna de helft van de leerlingen haalt hogere cijfers sinds het verbod, bleek uit een representatief onderzoek in 2016. Ook blijkt het sociale aspect een grote rol te spelen, zonder telefoon hebben leerlingen meer aandacht voor elkaar en de omgeving.

Toch kan de nieuwe richtlijn rekenen op veel weerstand, een mobiele telefoon is immers niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Niet alleen voor de leerlingen heeft de nieuwe richtlijn consequenties, de telefoon is voor een onderwijsinstelling namelijk een hele handige tool om in direct contact te staan met de leerling. Nu deze wegvalt is het belangrijk om na te denken over een goed alternatief. Met een narrowcastingsysteem biedt je een eenvoudige mogelijkheid om essentiële informatie te delen met leerlingen en onderwijspersoneel en bezoekers. 

Narrowcasting als brug in het onderwijs
Onderzoek wijst uit dat narrowcasting in het algemeen, dus ook binnen het onderwijs, een veel grotere impact heeft dan statische media zoals posters, flyers en ander prikbord-materiaal. Algemeen schoolnieuws, roosterwijzigingen, schoolbeleid, kantine-informatie, foto's van schoolfeesten, excursies, actuele OV-tijden en andersoortig nieuws kunnen zonder problemen worden weergegeven op de narrowcastingschermen binnen een schoolgebouw.
Narrowcasting kan daarom perfect als "brug" worden ingezet tussen de fysieke omgeving en de digitale wereld waarin scholen zich steeds meer bevinden.
Er kunnen direct duidelijke en staccato mededelingen/boodschappen worden gecommuniceerd, maar narrowcasting kan ook goed fungeren als "doorverwijzer". Leerlingen kunnen getriggerd worden om bijvoorbeeld naar het intranet (of een andere online omgeving) te gaan, voor uitgebreidere informatie over een onderwerp. Of voor een inschrijving voor een event. Op deze manier treedt er een logische wisselwerking op tussen de verschillende kanalen en worden deze zo goed mogelijk benut. 

Koppeling met roostersoftware
Voor het vertonen van roosterinformatie is er een eenvoudige koppeling gerealiseerd, deze koppeling maakt het mogelijk om data uit het roosterprogramma van de firma Zermelo realtime te vertonen. De generieke roosterwijzigingen template filtert automatisch afwijkende informatie, zoals lessen die vervallen of lokalen die zijn gewijzigd, uit de Zermelo database.

Naast het vertonen van roosterwijzingen zijn er natuurlijk nog veel meer leuke en intressante zaken die de moeite waard zijn om via narrowcasting te vertonen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Jubilea collega's;
  • Informeren toekomstige leerlingen op de open dag en/of avond;
  • Personeel informeren over operationele zaken;
  • Verjaardagen leerlingen weergeven;
  • Studenten entertainen;
  • Activiteiten promoten;
  • Resultaten en cijfers publiceren;
  • Kantine menu’s weergeven;
  • Foto’s en video’s van uitjes weergeven.

Implementatie en Succesverhalen
Steeds meer scholen weten het TINS narrowcastingsysteem effectief in te zetten. Zo maken o.a. International School Breda, Mencia de Mendoza, Onze Lieve Vrouwelyceum (OLV), Scalda Groen College, AF North International school en het EYE college al jaren gebruik van ons systeem.

Ellen van Hooijdonk - Business & Community Relations Manager @ International School Breda:
"Since our start in 2011 Merit Media has been our highly skilled and innovative partner to present new, interesting and fun information on our screens to parents and students. Not only do we share information using the various presentations and templates offered by Merit Media, they also helped us creating new ones, e.g. according to our English needs."

Martijn van Tilburg - Docent en Marketingmanager @ Scalda Groen College:
Na eerdere ervaring in mijn vorige functie als marketingmanager, wederom een beroep gedaan op de specialisten van Merit Media. Als docent en marketingmanager verbonden aan Scalda Groen College, maken wij nu gebruik van verschillende systemen binnen onze organisatie. De samenwerking ervaar ik als zeer aangenaam. Betrokkenheid, het juiste advies en snelheid van reageren verdienen een dik compliment.

Ilona de Milliano -  Doncent en beheerder @ Eye College:
Snelle communicatie (korte lijntjes), proactief, deskundig in combinatie met een goed narrowcastingsysteem zorgen voor een fijne samenwerking!

Conclusie
Narrowcasting is een communicatiemiddel dat perfect aansluit bij de communicatie behoefte in het onderwijs, zeker nu er nieuwe richtlijnen zijn opgesteld door het kabinet omtrent gebruik van de mobiele telefoon. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen je graag meer! Wil je het TINS narrowcastingsysteem vrijblijvend testen? Dat kan, klik op opnderstaande button en vraag de gratis narrowcasting proef aan!

Deel deze pagina
Tags: 
Laatst gewijzigd: 
15 maart 2024
Contact

Merit Media
Breda International Airport
Bredasebaan 10
4744 RZ Bosschenhoofd

informatie@meritmedia.nl
085-4018444

Privacyverklaring