Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

Warm weer en narrowcasting?

De zomervakantie staat weer voor de deur of is in sommige gevallen zelfs al aan de gang. Even geen werk, maar lekker ontspannen met familie en vrienden. Op 10 juli is de officiele start van de zomervakantie voor het noorden van Nederland. De week daarna volgt het midden en tot slot is het zuiden van Nederland aan de beurt. Laten we hopen dat de komende weken gepaard gaan met flink wat zonuren...

Wanneer de temperatuur buiten aangenaam wordt om de barbecue aan te steken, is het voor computers vaak extra hard werken. Hitte kan namelijk problemen veroorzaken aan iedere PC. In het algemeen neemt het risico dat belangrijke interne onderdelen worden beschadigd enorm toe wanneer de temperatuur oploopt. Met name de processor van de computer (maar ook andere elektrische componenten), produceren een aanzienlijke hoeveelheid hitte tijdens het uitvoeren van alle berekeningen.

Dit is de reden dat er vaak een ventilator en koelblok aanwezig zijn in dergelijke apparaten, waarbij de aangevoerde lucht via het koelblok de processor koelt. Nu is het ook nog zo dat een laptop vaak lastiger te koelen is dan bijvoorbeeld een desktop computer. Doordat een laptop zo compact mogelijk is gemaakt, zijn de onderdelen binnenin erg dicht op elkaar gemonteerd. Ook de ventilator is vaak niet zo groot en krachtig, waardoor het optimaal koelen van een laptop vaak lastiger is. Daarnaast is stof vaak een storende factor bij het koelen. Dat komt omdat de ventilator een bewegend onderdeel is die constant aan het werk is en stof aantrekt. Een ophoping hiervan kan ernstige gevolgen hebben voor de werking van de koeling en dus het hele apparaat.

De TINS narrowcasting speler van Merit Media is in feite ook “gewoon een PC”. Een industriële mini computer welteverstaan. Wij noemen deze voor het gemak een narrowcasting speler, omdat deze ervoor zorgt dat de narrowcasting content (presentaties, foto’s en filmpjes) worden afgespeeld op een scherm. Het verschil is dat de TINS narrowcasting speler geen gebruiker heeft die fysiek met zijn handen aan het apparaat zit om hem te bedienen (zoals dat bij een desktop computer of laptop wel is). Men kan zo dus ook minder snel signaleren dat de speler te warm wordt. Gelukkig hanteren wij een vergaande monitoring-service voor al onze klanten. Zo ondersteunen wij dagelijks alle gebruikers met het gebruik van het systeem en de content die men wilt vertonen op het scherm, maar ook monitoren wij alle systemen in het land (waaronder dus ook de temperatuur van de spelers).

Bij de ontwikkeling van de hard- en software hebben wij uiteraard rekening gehouden met het doel van het product. Zo is de TINS narrowcasting speler een industriële PC, speciaal ontwikkeld voor professioneel 24/7 gebruik. Hij is Solid State en heeft geen bewegende onderdelen zoals ventilatoren, waardoor hij weinig slijtage kent. De warmte verliest hij door zijn speciale geribbelde buitenkant. Daarnaast is hij robuust, stevig, maar ook erg klein waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt.

Oververhitting van de TINS narrowcasting speler komt dus niet vaak voor. Wel vragen wij om een aantal regels in acht te nemen om te voorkomen dat er toch problemen kunnen ontstaan. Zo dient de speler rondom minimaal 20 centimeter vrije ruimte te hebben, zodat de warmte goed afgevoerd kan worden door de speler zelf. Zet er dus geen andere apparaten op of direct naast. Daarnaast is het verstandig om de speler (indien mogelijk) in de patch-ruimte te plaatsen. Dergelijke ruimtes worden vaak gekoeld, wat bevorderlijk is voor de speler. Ook is dit vaak een logische plek, aangezien de netwerkvoorzieningen hier vaak samenkomen.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de hardware die wij gebruiken? Neem gerust contact met ons op!

Deel deze pagina
Laatst gewijzigd: 
13 juni 2023
Contact

Merit Media
Breda International Airport
Bredasebaan 10
4744 RZ Bosschenhoofd

informatie@meritmedia.nl
085-4018444

Privacyverklaring