Direct contact? Bel 085 - 4018444 of mail naar informatie@meritmedia.nl

U bent hier

Open Dagen belangrijk contactmoment

Deze weken staan weer in het teken van Open Dagen bij het Voortgezet Onderwijs.

Kinderen uit de groepen 7 en 8 mogen zich gaan oriënteren op de 'grote sprong' naar de middelbare school.

Een uiterst belangrijke beslissing in de vorming van een kind. 

Niet voor niks dat dit soort dagen dan ook zeer goed bezocht worden door kinderen én hun ouders.

Het is opmerkelijk dat een kind al vaak vóór het bezoeken van een aantal scholen zijn/haar keuze al heeft gemaakt. Deze keuze wordt vaak ingegeven door waar hun vriendjes en vriendinnetjes naar toe gaan. Het moet wel gezellig blijven..

Ouders willen vooral weten of de toekomstig school van hun kleine trots wel degelijk en veilig is en een goed 'trackrecord' heeft ten aanzien van het afleveren van geslaagde leerlingen met goede eindcijfers.

Bij binnenkomst (weet ik uit eigen ervaring de afgelopen weekenden) let je op een aantal zaken. Is het een modern gebouw? Hangt er een leuke sfeer? Zijn de onderwijzers goed benaderbaar? Ziet het lesmateriaal er aantrekkelijk uit? En waar moet straks mijn zoon of dochter zijn/haar boterhammetje eten tijdens de pauze?

Het gebruik van moderne techniek is één van die factoren die een ouder kunnen geruststellen bij de keuze voor een opleidingsinstituut. Digiboards in de klaslokalen zijn niet meer weg te denken in de moderne klaslokalen. En ook de ouderdom van de te gebruiken IT-apparatuur geven je indicatie wat je kind hier mag verwachten.

Narrowcasting bij OLV Breda

Scholen met narrowcasting schermen op strategische punten binnen de school hebben duidelijk een streepje voor op de rest. Deze schermen zijn een welkome ondersteuning tijdens dit soort Open Dagen (waar kun je in hemelsnaam die Voorlichtingssessies vinden en hoe laat beginnen die?) en geven ouders (en de kinderen) een geruststellende indruk dat alles binnen deze school op een moderne manier wordt gecommuniceerd. En dat wil je (als ouder, maar ook als leerling) toch...een school die meegaat met zijn tijd.

Narrowcasting binnen scholen wordt steeds vaker ingezet om Roosterwijzigingen voor leerlingen én leraren weer te geven. Daarnaast worden andere (school)mededelingen en nieuwsfeiten op een visueel aantrekkelijke wijze verspreid.

Foto's van de Open Dag van het afgelopen weekend staan natuurlijk maandag al direct op alle schermen. Uiteraard alles precies in de huisstijl van de school, binnen enkele minuten per dag verzorgd.

Maakt uw school nog geen gebruik van schermen? Of heeft u juist wel al schermen hangen, maar bent u benieuwd hoe mooi en eenvoudig u op een professionele wijze content kunt maken om te vertonen? Bel ons dan: 076-5244877.

Deel deze pagina
Laatst gewijzigd: 
15 juni 2023
Contact

Merit Media
Breda International Airport
Bredasebaan 10
4744 RZ Bosschenhoofd

informatie@meritmedia.nl
085-4018444

Privacyverklaring